A Stylish Update for Royop

Royop Office Lobby Area

Calgary’s Royop Development Corporation is expanding.

Moving up from their current second-storey office, the developer will take over the top two storeys of the Royop Block, a converted warehouse in Calgary’s Beltline.  

The Royop Block is unique. This century-old brick warehouse is an adaptive reuse project that Abugov Kaspar completed in the mid-2000s. Two additional storeys use a contemporary design language contrasting with the original brick and sandstone, which was cleaned and repaired inside and out. The highly recognizable building helped establish both Royop’s and Abugov Kaspar’s capabilities in redeveloping old buildings. 

Interior Design

We are proud to work with Royop once again. This time out, Director of Interior Design Sue Gloeckler is leading the charge. Sue’s team prepared drawings accommodating 15 offices, meeting and board rooms, common areas with work stations, reception, and back of house spaces.

Large structural columns supporting the roof of the building addition punctuate the floor plan in several locations, posing a design challenge. Sue’s team resolved the issue by disguising several of the columns with smartly placed partitions and quality finishes. The design also transforms an enclosed stair into a feature, taking advantage of an existing skylight. By removing partitions and adding glass rails, the stair is recreated as an open light well, bringing daylight deep within the floorplates of both storeys. 

The reception lobby is on the fifth (top) floor, with the elevator opening directly into the lobby area. The stunning lobby design includes porcelain and glass finishes along with an elegant custom reception desk. Story walls use a combination of coloured glass panels, text, and black and white photography featuring Royop’s management team and a graphic narrative of the company’s projects and history. 

Royop Feature Wall | Abugov Kaspar

Royop Feature Wall | Abugov Kaspar

Royop Office Elevator | Abugov Kaspar

Royop Office Elevator | Abugov Kaspar

Construction is under way; check back in the new year to see how this exciting interior design project unfolds.

Copyright © Abugov Kaspar. All rights reserved. Please read our terms of use and privacy policy.
Site by: Ci2 Group Inc.